به گزارش ایسنا، دکتر محمد شمس اردکانی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران، سلامت را اصلیترین عنصر توسعه ملتها دانست و گفت: بحث تغذیه یکی از مهمترین عوامل ایجاد و نگهداری سلامتی است و نقش زیربنایی در حفظ سلامت جامعه دارد.
وی درباره مدیریت نظام بر مواد غذایی اظهار کرد: وظیفه ما در معاونت غذا و دارو، نظارت و بازرسی بر مواد غذایی برای تامین سلامت آنها است و اطلاع رسانی علمی هم در همین راستا انجام میشود.
همچنین دکتر فرزاد طلاکش، دبیر انجمن تولیدکنندگان تخم مرغ شناسنامهدار ایران در بخش دیگری از همایش درباره آمار تولید تخم مرغ در ایران و جهان گفت: میزان تولید تخم مرغ صنعتی در جهان 65 میلیون تن است که 750 هزار تن از آن در ایران تولید میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر هفت کارخانه مجهز پاستوریزاسیون با ظرفیت 50 تن در ایران مشغول به کار هستند.
طلاکش درباره انتقال آلودگی به درون تخممرغها اظهار کرد: حدود 18 هزار منفذ در پوست تخم مرغ وجود دارد که آلودگیهای شیمیایی از طریق هوا، دست و ... از این طریق وارد تخممرغ میشود.
آلودگی در سطح تخم مرغ شامل ترشحات خونی، پر، مدفوع و گرد و خاک به طور کامل در اثر شست و شو مرتفع نشده و امکان انتقال آلودگیهای یاد شده به محصول وجود دارد.
وی ادامه داد: گاهی شست و شوی سطح خارجی تخممرغ باعث میشود آلودگی راحتتر به فضای داخلی نفوذ کند که این مسئله برای سلامت مصرف کننده خطر جدی به دنبال دارد.
دکتر طلاکش هدف اصلی شناسنامهدار کردن تخم مرغهای تولیدی در کشور را ارتقای سطح کیفی و بهداشتی تخممرغ و فرآوردههای آن دانست و عنوان کرد: برای رفع مشکلات ناشی از انتقال آلودگی و بیماری از طریق تخممرغ میتوان به مدیریت صحیح و به کارگیری روشهای نوین از جمله پاستوریزاسیون تخممرغ، انجماد، تهیه پودر تخممرغ و استفاده از آنزیم در تغذیه طیور اشاره کرد.